A műanyag nyílászárók népszerűségének titka

Szolgáltatás  No comments

Néhány évtized alatt, hatalmas változáson ment át az építőipar. Változott az építőanyag milyensége és minősége is. A vályogot váltotta a tégla a lakóházak építése során, de már ennél is vannak modernebb lehetőségek.

A fakeretes ajtókat, ablakokat is felváltották a műanyag nyílászárók, amelyek jobb szigetelő tulajdonsággal rendelkeznek. Ezek a szerkezetek kiváló hőszigetelő tulajdonságuknak köszönhetően, igen hamar nagy népszerűségre tettek szert.

Bár a műanyag nyílászárók ára valamivel magasabb, mint a hagyományos ajtóké és ablakoké, viszont pénzt takaríthatunk meg általuk a fűtési szezonban. Akár 30-40 százalékkal hatékonyabban tartják vissza a hőenergiát, így ez közel 30 százalékos megtakarítást jelent a fűtésszámlából.

A műanyag nyílászárók azonban nemcsak a hőszigetelő tulajdonságuknak köszönhetik a népszerűségüket, hanem az időtállóságuknak is. Egy ilyen szerkezet, akár 3-4 évtizedig is használható anélkül, hogy nagyobb javításokra szorulna. Persze kisebb karbantartási munkálatokra szükség lehet, de ezek nem jelentenek nagy kiadást.

Print Friendly, PDF & Email