Nagyon fontos a kandalló karbantartás

Webáruház  No comments

A kandallók rendkívül jó hatásfokkal rendelkeznek, de ez csak akkor érhető el, hogyha gondoskodunk erről. A kandalló karbantartás során, a szakember átvizsgálja az egész rendszert és ha szükséges, akkor megtisztítja a lerakódásoktól. Ennek a folyamatnak van olyan része is, amit mi magunk el tudunk végezni. A tűztér, illetve a kandallóüveg megtisztítása nem nehéz feladat, de ebben az esetben is oda kell figyelni néhány dologra.

A kandalló karbantartás során, az üveget csakis az erre kifejlesztetett tisztítószerrel mossuk le! A kéményt mindenképp érdemes ellenőrizni, különben eldugulhat és ilyenkor szénmonoxid mérgezés történhet. Ez abban az esetben fordulhat elő, hogyha elmarad a kémény ellenőrzése és tisztítása. A szezon beálltával ez kifejezetten fontossá válik. Hogyha darabos lerakódásokat talál a szakember a kémény falán, az a tüzelőanyag silány minőségére utalhat.

Ez esetben ezen változtatnunk kell, mert akkor sokkal könnyebbé válik a kandalló karbantartás. Ezt a folyamatot, szintén kötelező elvégezni a sarok kályha esetében is. Ezek a berendezések igazán kellemes látványt nyújtanak, mivel nagyszerűen beépülnek a helyiség belterébe és helytakarékosak is. Sohasem lesz útban, viszont válasszuk ki a lehető legjobb helyet, ahonnan hatékonyan fogja árasztani a meleget. Nem is gondolnánk, hogy mennyire alacsony áron juthatunk hozzá egy-egy modellhez. Az unalmas és hagyományos fűtési megoldások, mint a radiátor vagy más hősugárzók, nem képesek olyan hangulatot varázsolni, mint egy sarok kályha.

A legtöbb esetben még zabálják is az áramot, ami egyáltalán nem fog jól mutatni a villanyszámlán. A megfelelően karbantartott sarok kályha évtizedeken keresztül varázsolhat meleget az otthonunkba, de ez a hatékonyság nagyban függ a tüzelőanyag minőségétől is, mivel ahány féle, annyi különböző hő-teljesítmény létezik. Bátran kérhetünk tanácsot ezzel kapcsolatban a kandalloepites.hu szakembereitől, hogyha szeretnénk a legjobb eredményt elérni a ház felfűtésekor. Ez a befektetés az idő során biztosan kifizetődővé válik.

Print Friendly, PDF & Email